Jubileumsite WS Twente

Virtueel museum

Door de jaren heen is er al een aardig archief opgebouwd. Dit zal worden gedigitaliseerd waarna het kan worden tentoongesteld in het virtuele museum. Maar dit is natuurlijk niet alles en zijn nog druk op zoek naar historisch materiaal en willen dit graag gebruiken.

Indien je in bezit bent van historisch materiaal van HZ&PC Weusthag, HZC, Z&PC Heidelberg en/of WS Twente dan zouden wij het graag willen ontvangen. Stuur of neem contact op door te klikken op de onderstaande button.

Contact

100 jaar WS Twente
Flexibiliteit en doortastendheid die dus al honderd jaar bestaat en alleen kan functioneren dankzij onze vrijwilligers. Het zijn de vrijwilligers die de verenigings-DNA (mede-)vorm geven. Het zijn de vrijwilligers die zorgen dat een zwemmer en/of waterpolo team (top)prestaties kan leveren. Zonder het enthousiasme en doorzettingsvermogen van onze vrijwilligers geen sportprestaties.Een kort stukje verenigingsgeschiedenis:

2 juli 1922: 
oprichting van HZ&PC-Weusthag
18 juni 1923: 
oprichting van HZC
15 juni 1957: 
oprichting van Z&PC Heidelberg
24 november 1972: 
fusie HZ&PC Weusthag en HZC tot HZC-Weusthag
2003 
waterpolo SG Twente (startgemeenschap HZC-Weusthag en Z&PC Heidelberg)
31 december 2008: 
fusie HZC-Weusthag en Z&PC Heidelberg tot WS Twente

WS Twente is terugkijkend een afspiegeling van de maatschappelijke verandering.
Van verzuilde gemeentelijke verenigingsleven, naar één gemeentelijke zwemvereniging, naar een boven gemeentelijke zwemvereniging en wie weet ooit naar een regionale Twentse zwemverenging. Het bewust zijn en blijven van maatschappelijke veranderingen zorgt dat een vereniging kan overleven.

Jubileumuitgave
H.Z.C.-Weusthag
50 jaar

Jubileumuitgave
H.Z.C.-Weusthag
60 jaar

De Watergeus 
december 1973

Hoge kwaliteit